Body-Mind-Massage

Massage, ongetwijfeld bekend als mogelijkheid voor ontspanning maar tegenwoordig ook steeds meer om klachten te behandelen.

Klachten die eenvoudigweg kunnen ontstaan door spierknopen, een val of een onbekende oorzaak hebben. Klachten die jou belemmeren in je dagelijkse doen. Je kunt niet meer doen wat je leuk vindt. Duurt zo’n situatie (te) lang dan ga je dat vaak op meer gebieden merken. Een mooi gezegde is dat een gezonde geest huist in een gezond lijf. Maar ja, wat als iets geblokkeerd is of lijkt….?

Een massage biedt mogelijkheden om lichamelijke blokkades of belemmeringen te verzachten of op te lossen. Soms is een enkele massage al voldoende om een blokkade op te lossen. En hoe fijn is het als massage jou helpt om snel(ler) weer te kunnen doen waar jij blij van wordt?

Een aantal voordelen van massage:

  • betere doorbloeding
  • vermindering van spierpijn, spierknopen
  • gerichte aanpak mogelijk van fysieke klachten
  • ontspant lichaam (en geest)
  • werkt positief bij spannings- of stress gerelateerde klachten
  • ontspannend

Energy Flows - massageIn principe is massage voor iedereen.
Het is goed je te realiseren dat er een aantal contra-indicaties kunnen zijn waardoor massage op een bepaald moment minder of ongeschikt is. Bij Energy Flows worden de body-mind-massages gegeven door Astrid van der Does.

Astrid heeft ruim 10 jaar haar eigen praktijk voor massage en yoga. Zij is afgestudeerd Thaise yogamasseur en heeft onder andere een specialisatie voor massage bij kanker. Daarnaast heeft zij bijscholingen gedaan waaronder: triggerpointbehandelingen, acupressuur en stoelmassage. Meer over haar weten, klik hier >>.