Massage

Massage, ongetwijfeld bekend als mogelijkheid voor ontspanning maar tegenwoordig ook steeds meer om klachten te behandelen. Astrid’s ervaring en visie over massage is dat het veel meer is dan alleen een fysieke aanraking. Het is als een heling voor lichaam en geest.

Mijn ervaring is dat in een massage van alles in beweging gezet wordt. En dat hierbij nog wel eens ‘vergeten’ ervaringen naar boven komen weet ik als geen ander. Het gebeurt regelmatig dat iemand die gemasseerd wordt emotioneel wordt of later vertelt dat hij beelden of kleuren heeft gezien. Voor mij logisch want is het niet zo dat alles wat je meemaakt in je leven ergens wordt opgeslagen?

Denk maar eens aan gebeurtenissen of ervaringen die indruk op je hebben gemaakt. Het zou kunnen dat ontstane pijn of emotie (on)bewust is ‘weggestopt’. Je kunt of wilt er niet (meer) over praten of het is al zolang terug, het is allang geweest en vergeten…
Maar is dat echt zo?

Massagetherapie bij klachten

Klachten kun je simpelweg in een aantal categorieën verdelen. Goed herkenbaar zijn zichtbare klachten als een gebroken been. Die andere categorieën zijn wat lastiger aangezien deze vaak minder goed of niet zichtbaar zijn. Denk aan mentale klachten, depressie, long- of maagproblemen. Spierknopen zijn ook niet zichtbaar maar kunnen wel (on)verklaarbare klachten en pijn geven.
Iets wat door veel mensen niet gezien kan worden of onzichtbaar is worden vaak afgedaan als: aandacht trekken, overdrijven enzovoort.

Klachten die niet altijd zichtbaar zijn maar je vaak wel belemmeren in je dagelijkse doen. Ineens kun je niet meer, of veel minder goed, doen wat je leuk vindt.

Massage is in veel gevallen een prima manier om lichamelijke blokkades of belemmeringen te verzachten of zelfs helemaal op te lossen. Soms is een enkele massage al voldoende om een blokkade op te lossen, soms zijn meerdere massages nodig.

En hoe fijn is het als massage jou helpt om snel(ler) weer te kunnen doen waar jij blij van wordt?

Ook onzichtbare klachten kunnen je belemmeren in je dagelijkse doen. Mijn ervaring is dat contact in de vorm van massage een prachtig hulpmiddel is om blokkades op te lossen of te verzachten.

Contact als uitnodiging om ‘los te laten’

Stel je hebt iets meegemaakt en je kunt daar met niemand over praten. Dat is nogal wat want tja, je verhaal tegen de muur vertellen is voor veel mensen geen oplossing. Ik ben van mening dat ieder mens gezien en gehoord wil worden. Praten over dingen is voor mij daarmee een vorm van delen van jouw ervaring. En door jezelf te uiten laat je al los. Contact is hierbij een vorm van jezelf uiten.

Iets wegstoppen omdat je er niet over mag of kan praten leidt vaak tot oppotten van pijn en/of emoties. Je slaat het dan feitelijk ergens in je lijf of gedachten op. Gedurende je leven maak je vast nog meer mee en als het oppotten doorgaat kan een situatie ontstaan waardoor je daadwerkelijk blokkades gaat ervaren. De belasting / last gaat drukken, de last op je schouders, dingen van je rug laten glijden, door de knieën gaan

Erover praten met anderen lucht in veel gevallen op en geeft ruimte.
Maar wat als je er niet over kunt/wilt praten.

Geen probleem.
Mijn ervaring is dat contact in de vorm van aanraking een vergelijkbaar en soms diepgaander effect heeft dan praten. Het lichaam is een geweldige mooie en ingewikkelde ‘routekaart’ en biedt zoveel (on)zichtbare herkenningspunten naar gebieden die vast zitten of geblokkeerd zijn.

Mede dankzij feedback van cliënten van mij en mijn eigen ervaring ben ik van mening dat: contact in de vorm van een juiste aanraking positief effect heeft om trauma op welk vlak dan ook te verzachten of op te lossen.

Onderstaande opsomming is ontstaan op basis van feedback op gegeven sessies.

Een aantal voordelen van massage:

  • vermindering van spierpijn, spierknopen
  • gerichte aanpak mogelijk van fysieke klachten
  • betere doorbloeding
  • voelen dat het lijf weer één is, alles hoort weer bij elkaar
  • ruimte ervaren zowel in het lichaam als rust in het hoofd
Energy Flows - massage

In principe is massage voor iedereen.
Het is echter goed je te realiseren dat er een aantal contra-indicaties kunnen zijn waardoor massage op een bepaald moment minder of ongeschikt is. Bij Energy Flows worden de body-mind-massages gegeven door Astrid van der Does (YourInnergy).

Astrid heeft ruim 10 jaar haar eigen praktijk voor massage en yoga. Zij is afgestudeerd Thaise yogamasseur en heeft onder andere een specialisatie voor massage bij kanker. Daarnaast heeft zij bijscholingen gedaan waaronder: triggerpointbehandelingen, acupressuur en stoelmassage. Meer over haar weten, klik hier >>.

Praktisch

In de praktijkwinkel in Soest worden Body-Mind-Massages alleen op afspraak gegeven.
Je kunt kiezen uit een Body-Mind-Massage op een massagetafel of op een massagemat (op de grond). Een Body-Mind-Sessie op de grond is geënt op de traditionele Thaise massage en je ontvangt deze massage gekleed in gemakkelijk zittende kleding.

Afspraak makenwhatsapp 06-181 377 32
Tariefca. 60 minuten – € 50,-
Betalingcontant, bank- of ‘Tikkie’-app, pinnen

Voorafgaand is er altijd tijd voor een intake.