Bonsai workshop

Bonsai, van die kleine boompjes in een potje. De één noemt het ‘boompje pesten’ terwijl een ander het helemaal te gek vindt. De prachtigste exemplaren zijn te vinden en ook de prijzen die betaald worden variëren van tientallen euro’s tot tienduizenden euro’s. Niet echt heel gek als je bedenkt dat bonsai meer inhoudt dan alleen maar het knippen en kort houden van een boom.

Wil jij echt weten wat bonsai aan werk inhoudt?
Laat je informeren en vraag, vraag vooral heel veel want dan kun je erachter komen of het echt iets voor jou is.

Javie heeft al ruim 45 jaar ervaring met bonsai en deelt graag zijn kennis en ervaring op dit gebied. Op vrijdag of zaterdag ben je welkom voor een:

  • inloopsessie – vrije inloop
  • workshop – op afspraak
    kosten: € 25,- per keer, bij voorkeur contant te voldoen
    duur: 2 – 2,5 uur
    in overleg bepalen jullie het onderwerp / thema van de workshop

Inloopsessie

Iedere vrijdag en zaterdag tussen 10 – 16 uur ben je welkom om je licht op te steken over Bonsai. Voor iedereen die interesse heeft in bonsai.

Wil je starten met bonsai en wil je weten wat dat nu eigenlijk inhoudt? Hoeveel werk is het als je aan de gang wilt gaan met bonsai? Dat en nog meer vragen over bonsai kun je stellen tijdens een workshop.

Workshop Bonsai

Een workshop inplannen doen wij op verzoek. Een workshop wordt ingevuld op basis van het niveau en interesse van de deelnemer(s). In de meeste gevallen zal eerst aandacht besteed worden aan de basis van bonsai: voeding en water!
Daarna komen dingen als: verpotten, bedraden, vorm enzovoort aan bod.

Uiteindelijk komt het erop neer dat je leert hoe je een boom in een pot (bonsai) in leven houdt en verzorgd.

Dat je na jaren ‘werk’ boompjes krijgt die eruit zien als kunstwerken zie je aan onderstaande bonsai bomen.