Versteend hout

Hout van miljoenen jaren oud dat omgezet is in steen dankzij de aanwezigheid van mineralen. De varianten in versteend hout zijn bijzondere, en prachtige kunstwerken uit de natuur. Zo zie je op de bovenste foto een detail van de plak versteend hout aan de rechterkant.

Afhankelijk van de aanwezige mineralen in de grond ontstaan diverse kleuren, vormen en prachtige combinaties. Zo heeft versteend hout uit Arizona warme roodtinten, versteend hout uit Oregon warmbruine, bijna paarsgekleurde tinten, versteend hout uit Madagaskar een variatie in bruin, rood, soms zelfs groenige tinten en versteend hout uit Indonesië is te vinden in lichtbruin, bruine, grijsbruin tot zwarte kleuren. Al met al het aanbod is zo verschillend dat er altijd wel een variant te vinden is die jou aanspreekt.

Versteend hout privebezit

Toepassingen versteend hout

Versteend hout wordt voor allerlei toepassingen gebruikt. Ik noem er een paar:

Met name voor mensen die ervaren dat ze last hebben van straling of onrustig in het hoofd zijn heb ik een prachtig product: plakjes versteend hout om bij je te dragen. De feedback die ik op deze plakjes ontvang is overweldigend. Bij toeval ontdekt omdat ik zelf baat heb bij het dragen van een plakje versteend hout. Naar aanleiding van mijn eigen ervaring ben ik hetzelfde gaan adviseren aan mensen die soortgelijke ervaringen als mij hadden. En vrijwel allemaal ervaren zij meer rust een een beter bij zichzelf kunnen blijven wanneer zij een plakje versteend hout bij zich dragen.

Mede om die reden ben ik deze plakjes ‘straling-stenen’ gaan noemen. Het mooie is dat deze plakjes gewoon in je broekzak, bh of anderszins gedragen kunnen worden. De plakjes zijn helemaal gepolijst en kunnen zonder problemen op de huid gedragen worden.

Versteend hout stralingsteen

Verschillende stukken versteend hout

Versteend hout is één van mijn favorieten en kiezen is voor mij soms heel lastig. Onderstaand een aantal foto’s van verschillende stukken versteend hout. Een aantal stukken zijn in de winkel te zien en/of aan te schaffen en een aantal stukken zijn en blijven privé bezit.
Benieuwd of en zo ja welk stuk versteend hout bij jou past? Kom naar de winkel, ik adviseer je graag. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je gewoon komt kijken.