Koi show Hasselt

Afgelopen weekend, 22 en 23 juni waren de Koi-, Vijver- en Tuindagen in Hasselt. Op een prachtige locatie naast de Japanse tuinen. Wij, Javie en Astrid, waren weer met een stand aanwezig in het ‘Koi’-gedeelte. Misschien weet je het al maar de koi’s worden al jaren lang voorzien van gevitaliseerd water en gevitaliseerde lucht.

Vitalizers voor koi?

Jazeker, vergeet niet dat de koi’s vaak op donderdag of vrijdag voorafgaand aan de show al in de vats geplaatst worden. De koi’s krijgen vanaf die tijd geen eten meer. Zouden ze wel eten krijgen dan geeft dat vervuiling in het water.
afb 2018 Vitalizer koi show HasseltVaak is het zo dat koi’s een paar dagen voor een show al geen eten meer krijgt om vervuiling tijdens transport en stikken vanwege zuurstofgebrek te voorkomen.

Vitalizer voor beluchting
Vitalizer ‘beluchting’

Transport, het niet krijgen van eten en plaatsing in een andere omgeving geeft stress bij de koi’s. Een goede water- en luchtkwaliteit gedurende hun tijdelijk verblijf op een show is (letterlijk) van levensbelang.

Het water in de vats komt via een grote 2-duims vitalizer binnen. Deze vitalizer zorgt dat het water gevitaliseerd is. Eenzelfde constructie geldt voor de beluchting. Het plaatsen van een vitalizer op de beluchting leidt tot een hoger percentage zuurstof in het water.

‘Vitale lucht’ in de vijver van Javie

In onze stand was een opstelling met een vitalizer op beluchting te zien, zie foto hierboven. Dat betekende dat de vitalizer voor de beluchting van Javie’s vijver afgekoppeld moest worden. Op onderstaande foto’s het effect van het wel of niet aanwezig zijn van een vitalizer op de beluchting.

2018 - vijver met-zonder vitalizer beluchting

Vitaliteit op diverse manieren

Naast vitalizers wilden we ons bedrijf laten zien en dat houdt in dat we deze keer meer mee hebben genomen dan alleen vitalizers. Zo hadden we een klein assortiment mineralen mee en gevitaliseerd koi-voer (Misimar en Maxim). Bonsai Javie in showDaarnaast had Javie een aantal kleine bonsai’s meegenomen. Een deel daarvan is privé, Javie houdt zich al ruim 40 jaar met bonsai bezig. Heel bijzonder dat één van zijn boompjes deel uit mocht maken van de show van Bonsaiclub Miyagi uit St Truiden.

In september 2017 waren we overigens te gast bij deze bonsai club vanwege hun jubileum. Een leuke club met gepassioneerde mensen die fantastische bonsai hebben. Mocht je in de buurt wonen van St. Truiden? Ze willen graag nieuwe enthousiaste leden…

EF Stoelmassage AstridVitaliteit is voor dieren maar ook voor mensen. Zoals vermeld wilden we tijdens deze show laten zien wat we te bieden hebben. Voor vitale mensen hebben we verschillende dingen, van Argan producten tot (stoel)massage. Een aantal mensen hebben ervaren hoe het is om een stoelmassage te krijgen. Opvallend dat het merendeel van de mensen aangaf onbekend te zijn met stoelmassage. Nog opvallender… de meeste wilden gewoon blijven zitten of liggen…

Al met al hebben wij weer genoten van deze dagen in Hasselt. Volgend jaar hopen we weer van de partij te mogen zijn. Wil je meer van ons weten of wat wij te bieden hebben?
Je bent van harte welkom in onze praktijkwinkel in Soest. We zijn open op vrijdag en zaterdag van 10 – 17 uur.