Olie en Water

De eerste bijeenkomst van 2021

18 juli j.l. was het zover. Een beetje door omstandigheden aangezien deze bijeenkomst eigenlijk ergens anders zo plaatsvinden. Maar goed, dat liep anders waardoor ad hoc de winkel van Energy Flows ingericht werd als presentatie- en demo-plek.

Over Olijfolie

De weergoden waren ons goed gezind want het zonnetje stond stralend aan de lucht. Een deel van de dag vond dan ook plaats aan de zijkant waar iets meer schaduw was. Wel zo prettig want het eerste deel ging over olie, olijfolie wel te verstaan.

Myles – Chile olijfolie – bracht een aantal oliën mee die geproefd konden worden. Wat een verschil met de olijfolie die normaliter in een willekeurige supermarkt aangeboden worden. Deze oliën zijn vol van smaak, kruidig en hebben een heerlijke geur. Zelfs mensen die aangaven niet van olijfolie te houden moesten bekennen dat deze olie toch best goed smaakte.

Op de website van Myles zijn verschillende fijne oliën te bestellen. Van een eenvoudige – wat de smaak tekort doet – tot verfijnde olijfolie met bijvoorbeeld citroen of peper. Voor ieder wat wils. Een aanrader.
Energy Flows - olijfolie proeverij
Energy Flows Javie vertelt over vitalizers en water

Over Water

Ik heb een uitleg gegeven over vitaal water en vitalizers. De aanwezigen stelden allerlei vragen en waren geïnteresseerd in de vele toepassingen van vitalizers. Voor veel mensen begint de kennismaking met ervaren van verschil in smaak. Of als dat minder goed te merken is het verschil in voelen.
Kun je verschil in water voelen? Jazeker… als je benieuwd bent kom dan eens langs in de winkel.

Al met al waren de mensen verrast waar vitalizers worden ingezet. Dat mensen een kleine vitalizer op de kraan kunnen draaien (of mee nemen op vakantie) klonk aannemelijk. Maar dat grotere vitalizers gebruikt worden in bijvoorbeeld de landbouw of veeteelt was nieuw. 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs tijdens openingstijden of kijk op de website voor meer informatie.

Over Olie

Ik, Javie, heb altijd een aantal van mijn bonsai bomen mee in de winkel en deze den was, voor Mirjam, een mooie brug naar haar demonstratie over het gebruik van essentiële oliën.

Mooi hoe Mirjam heel gepassioneerd vertelde over de vele mogelijkheden en uitwerking van de verschillende oliën bij allerlei klachten. Ze vertelde over het ontstaan en de bijna oneindigheid aan toepassingen.

Mirjam heeft een aantal oliën gebruikt en al snel werd de winkel gevuld met de geuren van onder andere tijm, sinaasappel en meer. De dame die de oliën op haar rug liet smeren gaf na afloop van de demonstratie aan dat het heel prettig aanvoelde.

Ook deze demonstratie was dan ook een leuke ervaring voor de aanwezigen.

Energy Flows den

Tot slot

Al met al een leuke en leerzame bijeenkomst voor de deelnemers aan deze middag. Zeker een optie om dit soort evenementen vaker in de winkel te organiseren. Natuurlijk wel als een onderwerp of thema past binnen de visie die ik met mijn winkel voor ogen heb.

In ieder geval kijken de aanwezigen en ik terug op een mooie dag die voor herhaling vatbaar is.