Vitalizers

van Nederlandse bodem, duurzaam en onderhoudsvrij

Energy Flows is officieel dealer van de Aqua Aurora vitalizer. Een product van Nederlandse bodem, gemaakt van duurzaam RVS 316.
Deze vitalizer(s) schaf je 1-malig aan, vragen geen onderhoud of stroom en je hoeft niets toe te voegen, te vervangen of schoon te maken.
(Laten) plaatsen en klaar… gevitaliseerd water daar waar jij wilt en wanneer jij wilt!

Naast mijn ervaring met deze vitalizers en de uitwerking vind ik het bijzonder en een groot voordeel dat deze vitalizers onderhoudsvrij zijn en een lange levensduur hebben. Je hebt met de aanschaf van een vitalizer daadwerkelijk een duurzame ‘investering’ in jezelf, jouw welzijn en in jouw omgeving gedaan.

Op deze pagina vind je:

afb vitalizers

Op de foto links:
de vijver in mijn tuin.
De koi karpers en bonsai bomen doen het al jaren met vitalizers voor water en beluchting.
Het resultaat? Je ziet het…

Energy Flows vitalizer massa en orientel

Soorten en maten

Vitalizers zijn er in verschillende maten en soorten. Het is aan eenieder welke keus te maken gebaseerd op, onder andere, gewenste toepassing en budget. Energy Flows biedt vitalizers en daaraan gerelateerde producten aan, waar zij goede ervaringen mee heeft. Dat betekent positieve ervaringen en feedback die wij zelf hebben of die wij hebben ontvangen.

Energy Flows levert een ‘kleine’ vitalizer die op één enkele kraan of tappunt wordt bevestigd. Handig van deze vitalizer is dat je deze mee kunt nemen, bijvoorbeeld op vakantie naar een land waar je water in flessen moet kopen. Een vitalizer meenemen, op de kraan bevestigen of eronder houden als bevestiging niet mogelijk is en je kunt de flessen water in de winkel laten…

Naast de ‘kleine’ vitalizer met grootse prestaties levert Energy Flows grote vitalizers: 1-duims vitalizers. Deze worden, in principe, achter de watermeter geplaatst. Voor bedrijven die grotere vitalizers wensen of nodig hebben is maatwerk nodig in de vorm van 2-duims vitalizers of nog groter. Hiervoor worden aparte afspraken gemaakt aangezien deze vitalizers op bestelling leverbaar zijn.

Ik neem altijd een vitalizer mee als ik ergens naartoe ga.
Zo kon ik met een vitalizer gewoon ‘water uit de kraan’ drinken in o.a. Egypte, Frankrijk en Spanje.
Javie

Toepassingen van vitalizers

Juist door de veelzijdigheid van toepassingen is het soms lastig aan te geven waarvoor een vitalizers gebruikt wordt of kan worden. De meest voorkomende toepassingen staan in onderstaand overzicht vermeld. Nog steeds vindt doorontwikkeling plaats en worden nieuwe of andere toepassingen bedacht. Energy Flows heeft heel nauw contact met de beide ontwikkelaars van deze vitalizers waardoor de nieuwste toepassingen snel beschikbaar zijn en met jou gedeeld kunnen worden.

 

Heb je een vraag of wil je meer informatie of een vitalizer voor jou geschikt is of heb je een bepaald idee waarbij je je afvraagt of een vitalizers een aanvulling is dan kun je altijd vrijblijvend een mail sturen.

'kleine' vitalizer

De benoeming klein is eigenlijk onjuist want het is dan misschien een kleintje in de zin van formaat, de resultaten spreken voor zich…

Meer informatie over het gebruik van een vitalizer voor lucht (zuurstof)? Klik hier >>

'grote' vitalizer

De grote uitvoering is een vitalizer die achter de watermeter wordt geplaatst.

Energy Flows kraanvitalizer bij klant op wastafel
Energy Flows vitalizer Oriental klant Deventer

Redenen om een vitalizer aan te schaffen

Mensen schaffen een vitalizer aan om verschillende redenen waarvan onderstaand een aantal op een rijtje zijn gezet:

Mooi al die voordelen zul je wellicht bij jezelf denken maar hoe werkt nou zo’n vitalizer?
Om dat begrijpelijk te maken eerst een kleine uitleg over water uit de natuur en hoe wij het uit de kraan krijgen.

De werking van deze vitalizers

Hiervoor eerst iets over hoe ons drinkwater zich verhoudt tot natuurlijk water.

In de natuur stroomt water vaak door open rivieren en beekjes waardoor op allerlei plaatsen kleine draaikolken ontstaan. De structuur van het water wordt in deze draaikolken, onder invloed van het aardmagnetisch veld, als het ware gereset en ontdaan te worden van desinformatie. Na deze reset neemt het water weer vrij snel informatie op van de daadwerkelijk in het water aanwezige stoffen.

Dit effect is lang geleden ontdekt door een Oostenrijker: Viktor Schauberger. De eerste vitalizers waren door in een trechtervorm waarin een draaikolk gecreëerd werd.

Later zijn meer praktische vitalizers ontwikkeld door Grander, een andere Oostenrijker. In Nederland staan Boudewijn Leliveld (Thuisbron) en Henk Pannekoek (Aqua Aurora) geweest aan de ‘wieg’ van deze vitalizers. De vitalizers van Aqua Aurora onderscheiden zich van andere vitalizers door een vulling op basis van schelpenkalk. Deze schelpkalk ‘massa’-vulling maakt dat deze vitalizers daadwerkelijk zwaarder zijn in gewicht (massa) en mede hierdoor uitermate geschikt in gebieden met stralingsbelasting.

Naast dat deze vitalizers het water resetten naar haar natuurlijke structuur, wordt er tevens heilzame informatie ingezet, vergelijkbaar met homeopatische geneesmiddelen. De informatie wordt erin gebracht op een vergelijkbare wijze als bij onderzoeken uitgevoerd door de Japanse Dr Masaru Emoto. Aanvullend is het mogelijk informatie toe te voegen voor specifieke doeleinden, de mogelijkheden zijn enorm!

Achtergrond: water als informatiedrager

Om bovenstaand uit te leggen een stuk over hoe water in elkaar zit, waar bestaat water uit en wat heeft elektrische lading met een vitalizer te maken?

Water is een dipool. Het zuurstofatoom (O-atoom met een negatieve elektrische lading) en de 2 waterstofatomen (H-atoom met een positieve elektrische lading) liggen niet op één lijn. Hierdoor heeft molecuul aan de zijde van de H-atomen een positieve elektrische lading en aan de zuurstofzijde een negatieve elektrische lading.

Doordat deze tegengestelde ladingen elkaar aantrekken vormt water een soort treintje. Het negatieve O-atoom van het ene molecuul kruipt telkens zo dicht mogelijk tussen de negatieve H-zijde van het volgende molecuul (O-H bruggen).

In de praktijk zijn dit treintjes van gemiddeld 17 watermoleculen (H2O)17 wat resulteert in een vrij zwaar combi-molecuul hetgeen de reden is dat water vloeibaar is bij kamertemperatuur.

Het fenomeen dat water een informatiedrager is, is in dit licht als volgt te verklaren:

afb watermoleculen

Stel je voor dat je keukenzout (NaCl) in geheel zuiver water doet. Het keukenzout lost op in het water als natrium (Na+) en Chloride (CL-). Deze elektrisch geladen ionen* ‘verstoren’ de bovenbeschreven ’treintjes’-structuur omdat er ineens natrium en chloride ionen tussen de O-H brummen terechtkomen. Het water structureert zich vervolgens op allerhande manieren om de aanwezige natrium en chloride ionen heen. Deze gewijzigde structuur beperkt zich tot de directe omgeving van de zout-ionen. Door de oplossing te schudden plant de gewijzigde structuur zich ook verder voort door het water.

Opvallen is dat wanneer de zou-ionen uit het water gehaald worden de gewijzigde structuur niet zo gemakkelijk verdwijnt maar vrij sterk in het water aanwezig blijft. Deze ‘nieuwe’ gewijzigde structuur noemen we ook wel het geheugen van water of de informatie die in het water aanwezig is.
*een ion is een elektrisch positief of negatief geladen atoom

Ons eigen watersystemen – ons lichaam

Omdat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat is het ook goed voor te stellen dat onze lichaamscellen niet alleen geleerd hebben om op daadwerkelijk aanwezige stoffen te reageren maar ook op informatie die in de structuur van het water aanwezig is. Van dit effect wordt gebruik gemaakt in de homeopathie. Maar net zoals in de homeopathie gebruik gemaakt van gezondheid bevorderende informatie in water, kan er ook schadelijke informatie in water aanwezig zijn.

Onze drinkwaterzuivering installaties halen met allerhande technieken vervuiling uit ons drinkwater, maar informatie van verontreinigingen blijven in het water achter. Ook de lange leidingen, hoge druk en pompen hebben geen positieve invloed op de in het water aanwezige informatie.

Alles bij elkaar is het effect dat ons drinkwater allerhande desinformatie bevat waar ons lichaam mee te dealen heeft. Door deze grote hoeveelheid desinformatie werkt ons metabolisme (lees: stofwisseling) niet optimaal. Onze lichaamscellen verspillen teveel energie met het reageren op allerhande, in het water aanwezige desinformatie. Hierdoor ontstaat geleidelijk aan een steeds grotere disbalans in ons systeem.

 

afb Vijver Javie Verhoef
pict Vitaliser M

nog een aantal redenen waarom mensen een vitalizer hebben aangeschaft

tot slot voorbeelden van toepassingen

Vitalizers worden in het algemeen aangeschaft om de kwaliteit van water, lucht of vaste stoffen te optimaliseren. Toepassingen in en om huis, bedrijf maar bijvoorbeeld ook andere voorbeelden zoals onderstaand.

Naast de hierboven genoemde voordelen heb ik ervaringen van mensen gekregen dat: