Bonsaiclub Miyagi Sint Truiden – show 2017

September 2017 – Energy Flows ging wederom over de landsgrenzen. Deze keer waren wij als ‘newbees’ aanwezig bij het feestweekend van bonsaiclub Miyagi. De locatie, zeer toepasselijk: de SOLV tuinbouwschool in Sint Truiden (B). Na een zeer hartelijke ontvangst door de voorzitter van de bonsaiclub hebben wij onze plaats ingericht. Natuurlijk met vitaal water en vitalisers waarbij de waterbar als gewoonlijk weer een prominente plaats inneemt.

foto: waterbar
Waterbar – Astrid

Vitaal water en bonsai

Voor ons een eerste keer aanwezig te zijn bij een bonsai show. Voor Javie een uitgelezen kans zijn ervaringen en kennis over bonsai en vitaal water te kunnen delen met de aanwezige en geïnteresseerde mensen.
Javie is al ruim 40 jaar bezig met bonsai en gebruikt sinds zijn kennismaking met vitaal water in 2006 alleen vitaal water voor zijn bonsai bomen. That’s it! Geen aanvullende voeding of wat dan ook, het vitale water is de voeding voor zijn bonsai bomen. En zeg nu zelf als je de foto van deze bonsai azalea ziet … een plaatje toch?

Bonsai, vitaal water, vitalisers en meer

Naast vitaal water en vitalisers hadden wij gerelateerde producten mee. Gezien de doelgroep natuurlijk een aantal ‘bonsai bomen in de dop’, met andere woorden, pre-bonsai zoals dat zo mooi heet. In onze stand ook edelstenen en mineralen, een andere hobby van ons. Wij zien raakvlakken in de schoonheid van bonsai en mineralen, vandaar dat we een aantal fraaie en betaalbare stenen bij ons hadden.

In het weekend zijn veel mensen voor het eerst in aanraking gekomen met vitaal water en vitalisers. Hoe bijzonder te ervaren dat 90% van de mensen verschil in smaak heeft ervaren bij het proeven van vitaal water uit verschillende vitalisers. Met een aantal mensen gesproken over de vele mogelijkheden die vitalisers te bieden hebben. Met name in het buitenland waar schoon (drink)water niet altijd aanwezig is. Het toepassen van een vitaliser kan dan een enorm verschil maken of zelfs  noodzakelijk zijn als men het water wil drinken. Ervaringen hierover volgen in een ander bericht.

Bedankt

Onze complimenten voor de organisatie van dit weekend. Heel goed verzorgd allemaal en een enorm gezellige sfeer. Wat ons betreft zeker tot een volgende keer. En leuk dat we de uitnodiging daarvoor al hebben ontvangen.
Jammer genoeg nog een paar jaar wachten aangezien zij eens in de 2.5 jaar een tentoonstelling organiseren. Voor nu in ieder geval terugkijken op een fantastisch weekend en mooie kennismakingen.
En zeer waarschijnlijk ziet Sint Truiden ons toch eerder als wij een workshop over vitaal water zullen geven. Wij hebben dit als thema al ‘in de week’ gelegd bij deze bonsaiclub. Dus wie weet… wordt vast vervolgd.