Inloopspreekuur Bonsai

Per heden deelt Javie kennis en ervaring over één van zijn grote liefhebberijen. Naast koi (vissen) heeft hij al ruim 40 jaar ervaring met Bonsai. Bonsai betekent simpelweg: boom in pot.

De eerste ervaring die Javie had met Bonsai was dat hij op 7-jarige leeftijd bij de moeder van een klasgenoot kwam en haar hele tuin vol zag staan met bonsai bomen. “Wauw”, dat wil ik ook zei Javie. Het antwoord was verrassend. Hij kreeg een boom mee met de opmerking, “kom over een jaar maar terug en als de boom dan nog leeft zien we wel verder…” Ja, daar sta je dan als 7-jarig jochie.

afb Javie bezig met bonsaiJavie heeft nog steeds deze boom in zijn bezit. De boom is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige bonsai waar hij reuze trots op is. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat de bonsai bomen collectie van Javie wat gegroeid is. De boom op de foto is zijn tweede boom en inmiddels ruim 40 jaar oud.

De afgelopen jaren heeft Javie met regelmaat vragen gekregen over hoe doe je … etc. met bonsai. Allerlei vragen over bedraden, snoeien en nog veel meer. Maar wat is nu het belangrijkst bij bonsai?
Misschien wel heel simpel, het in leven houden van een boom. En dat begint, volgens Javie, bij de basis: vitaal water.

Hoe verder vertelt hij je graag. Daarom heeft hij bedacht dat hij in de praktijkwinkel van Energy Flows een inloop mogelijkheid biedt voor vragen over wat vitaal water is en doet en wat dit doet met onder andere bonsai.

Je bent welkom op vrijdagen en zaterdagen tussen 10 – 17 uur.
Wil je zeker weten dat er tijd voor jou is maak dan vooraf een afspraak.